Lijstjes | Overzicht

Stenders stem-wijzer nw music

"Zonder lijstjes geen leven" zei een groot kunstschilder eens.

Er is dus ook een lijst met mijn actuele muziektips naast al die gerestaureerde lijstjes van vroegaaah.

Zolang ik met muziek bezig ben hebben mijn ego en ik allebei voortdurend de behoefte je een lijstje voor te schotelen van mijn recente parallelle universum.
Fraai handgeschreven bewijslast ligt in een hele hoop diepe laadjes...titels als Radio Velona Top 30, VelonaTop 50, Hoar Top 20, Flipparade, Appels en Peren lijst, Verleidelijke 14, Outlaw 41, Flip 9, Vrijdag de 13 en nu dan de Stem-Wijzer...ooit in het leven geroepen als manipulatieve ondersteuning van de Verrukkelijke 15 stemtool. Vandaar die naam.

Ondanks dat ik daar helaas niet aan mee mag presenteren, laat het niet onverlet dat ik je toch graag bijna elke week wil laten horen hoeveel mooie muziek er nog steeds is.

Op Spotify zie je elke week een Stem-Wijzerlijst en ik ga er zeer ruim aandacht aanbesteden op vrijdagavond bij Radio Veronica.

Afleveringen

PUP 40

Elke zaterdag vanaf 15:00 uur

De PUP40 staat voor Parelelle Universum Parade.

Dure zin voor 'oude hitlijsten met de oren van nu opnieuw samengesteld'. Arbitrair en vaak flink beïnvloed door de smaak van de samensteller.

In deze lijsten ben ik dat heeeeeel toevallig zelf.

Ik check alle Nederlandse hit- en tipparades van een bepaalde maand in een bepaald jaar, bijvoorbeeld april/1981. Om het aanbod breder te maken shop ik ook in de Billboard Hot 100 van Amerika en in de BBC Top 40 van Engeland. Nederland is in de lead, dus als een bepaalde track in Engeland of Amerika eerder of later een hit is in Nederland dan pak ik de Nederlandse notering. Alleen de tracks die nooit een hit of tip in Nederland werden doen mee voor de aanvulling.

Voorlopig begeef ik me in mijn 'prequel years' bij het Robnieuw samenstellen.

Dure zin voor 'toen ik nog niet bij de officiële radio werkte maar wel al in leven was', dus zeg maar van april 1965 tot december 1985.

Afleveringen

Alarmschijf Top 192

Zondag tussen 15:00 - 16:00 / 23:00 - 00:00 uur

Mijn favoriete 192 Veronica Alarmschijven uit de periode 1969-1979.

Afleveringen

Historisch Steunplaat Overzicht

Zondag van 16:00 - 17:00 / 22:00 - 23:00 uur

Als muziekminnend jochie had ik wel mensen waarvan ik vrij automatisch aannam dat ze er meer verstand van hadden dan ik.

Lokaal was dat Henk Peeters en op de nationale radio waren dat vooral Felix Meurders, Peter Holland, Lex Harding, Ad Bouman, Leo van der Goot, Alfred Lagarde, Stefan Stasse, Ferry Maat, Lotje Ijzermans, Tineke, Jeroen van Inkel, Jeroen Soer, Peter 'Weeshuis van de Hits' van Bruggen en natuurlijk Frits Spits.

Die laatste had elke week tussen 1978 en 1985 zijn eigen Steunplaat. Ik liep een keer tegen een Youtube kanaal aan met veel van die songs en ik dacht: “laat ik eens historicus spelen in mijn vrije tijd”. Ook als buiging richting de man die ik nooit eens op een gemakzuchtig 6je heb kunnen betrappen en voor mij een eeuwige inspiratiebron is: Frits Spits. Geniet en herontdek of ontdek, vele schitterende hits maar vooral vergeten nummers. Snoepgoed voor de oren en hersenen.

Afleveringen