Rob Stenders, tja na wat jaren door te hebben gebracht op piraten met illustere namen als Flamingo, Starlight, Velona, Caroline en Paloma, gaat Rob Stenders vanaf 1985 voor Radio 3 werken. Eerst voor de VARA in de nacht en korte tijd later als presentator van de alternatieve lijst VARA's Verrukkelijke 15. Bij Veronica op Radio 3 presenteert hij vervolgens onder andere Stenders en Van Inkel, D'Rob of D'ronder en het roemruchte Shockradio. Op TV presenteert hij samen met Jeroen van Inkel Countdown.

In 1995 is hij medeoprichter van het alternatieve radiostation Kink FM en later van KX Radio.

Rob keert in 1997 terug bij de VARA op Radio 3, waar hij samen met Fred Siebelink tussen 14:00-16:00 uur te horen is. Ze besluiten voor dit programma voor de wet te trouwen onder de noemer ‘het homogeen huwelijk’. Samen met de producer van het programma, Giel Beelen, loopt Rob de vierdaagse. In dezelfde periode start het muziekliefhebbersprogramma de Freakolympics.

Vanaf 2000 is Rob zes jaar de presentator van Stenders Vroeg, eerst vier jaar bij de VARA op 3FM en daarna twee jaar voor het commerciële Yorin FM. Ook is hij op TV te zien. Voor Talpa en later RTL presenteert hij Stenders Late Vermaak.

Daarnaast schrijft hij zijn eerste boek, STENDERS LEES VERMAAK.

Na een korte uitstap bij de commerciëlen keert Rob terug naar de vertrouwde VARA 3FM haven voor het programma Stenders Eet Vermaak tussen 12:00 - 14:00 uur. In 2010 gaat Stenders op vrijdagmiddag en vrijdagavond een programma maken, respectievelijk RobRadio en Stenders Late Vermaak. Hij doet dat voor de Rock ‘n’ Roll omroep PowNed waar hij dan ook hoofd radio is.

In september 2015 verhuist Stenders naar Radio 2. Daar maakt hij op vrijdagavond vanaf 22:00 uur One Night Stenders (met Fred Siebelink) en vanaf 1 januari 2016 elke werkdag tussen 14:00-16:00 uur Stenders Platenbonanza (met Caroline Brouwer). Op 1 september 2017 stoppen deze programma's op Radio 2, maar op 1 januari 2018 gaan ze weer door (de Bonanza nu van maandag tot en met donderdag). Op Radio 192 is hij te horen in de Freakolympics Classics met zijn favoriete muziek uit de jaren 60 en 70. De non-stop TV editie is iedere werkdag te zien tussen 21.00-22.00 uur op 192 tv.

STENDERS LEESVERMAAK gaat inmiddels verder. Deel 2 wordt geschreven en je leest eigenlijk met Rob mee terwijl hij schrijft. Want ieder hoofdstuk dat klaar is, wordt als appisode toegevoegd aan Robs app: STENDERS MUSIC SERVICE. Daarin lees je ook Stenders Leesvermaak deel 1 en hoor je af en toe een hobby-uitzending van deBonanza.