Vrijdag de 13 (05-01-2018)

Als herintreder bij NPO Radio 2 mocht ik meteen flink oefenen als reservewiel van Gerard Ekdom, samen met de onvolprezen Jeroen Kijk in de Vegte. De PlatenBonanza was er zomaar ook ineens weer. Lien en ik hebben ons weer helemaal scheel genoten. Wat een muziek hebben jullie ons weer laten draaien.

Lekker om na een paar weken ook weer eens flink te bladeren in de bak goeie nieuwe meuk. De Vrijdag de 13 is dus ook weer aangesloten.

Seven sticks of dynamite van AWOLNATION is de nieuwe Ego Tip. Spannend begin, geweldige opbouw en fantastische climax, al 'verpestte' luisteraar Ramon Broens het wel een beetje door het eerste Jolingneske, op Prince hoogte gezongen stuk te vergelijken met Herbert the Pervert uit Family Guy. Verdomd… het is waar maar toch… Wat een track!!!!

Bahama's Way with words is de liefdesbaby van John Mayer en Jack Johnson. Een keurige kruising. In Way with words voornamelijk maar er is ook een 'rappy' andere kant. Bad boys need love too. Kies zelf maar, allebei verrukkelijk.

Merel van Blackbird had ik beloofd dat als mijn carrière toch nog ergens heen ging, ik dan het briljante Lost in the middle helemaal stuk zou promoten. Zowaar een belofte na gekomen, als het maar om muziek gaat he ;-)

Als bonus kregen we een live versie van de geweldige paddenstoelenhit White rabbit van Jefferson Airplane.

Een tamelijk onbekende held stierf deze week. Rick Hall van de Muscle Shoals studio. Hij is er weer zo één die het verschil totaal maakte. Check de docu Muscle Shoals en val van de ene verbazing in de andere verbazing over waar hij allemaal mee te maken heeft gehad. Onder andere de echte populariteit van Aretha Franklin. Wat daar is opgenomen ken je waarschijnlijk allemaal, maar veel mensen weten het niet. Die documentaire laat het je allemaal zien inclusief alle drama's en broedermoord die er heeft plaats gevonden.

Coen Verbraak maakte weer een geweldige Kijken in de ziel en sprak met onze oud-premiers. Dries van Agt is de mooiste om naar te kijken. Die zegt ALLES. Kent geen schroom of correctheid meer. Hij zegt wat 'ie vindt.
Kok is wat correcter maar verbergt ook weinig en ach ja, Balkenende...Daar word je nauwelijks wijzer van. Net als toen 'ie de baas was van het land. Boeiend kijkvoer!

1
seven sticks of dynamite - awolnation (ego tip)
2
way with words - bahamas
2
bad boys need love too - bahamas
3
lost in the middle - blackbird
3
white rabbit (live) - blackbird
4
d.y.t. - nvdes & remmi
5
kijken in de ziel NO VID
6
hand it over - mgmt
7
goes to shit - prelow
8
rick hall muscle shoals
9
wasted patient thinking - roe
10
colors - beck
11
london's blues - ferris & sylvester
12
i can't quit - the vaccines
13
low life - soleima
13
uit mijn hoofd - gianski & big2 & neenah
13
back down - TRAUDES
13
all the stars - kendrick lamar & sza
13
finesse - bruno mars & cardi b (remix)
13
cynical - jolene