Vrijdag de 13 (13-10-2017)

Egotippie deze week is Nederlandse waar… Blackbird met Lost In The Middle.

Dat fijne bandje is nog Nederlands ook en zouden we ver buiten de landsgrenzen moeten aanprijzen als exportproduct van minimaal deze maand. Alle Nederlandse DJ's die de mogelijkheid hebben om dit te draaien op de radiobak en het niet doen zijn eigenlijk schuldig aan het ontnemen van dit geweldige liedje van een internationale carrière...VERPLICHT!

Odesza en Leon Bridges, als je een tandje hipper en een beetje op crossover soul bent niet te missen in jouw collectie. Noel Gallagher's Holy Mountain is Ca Plane Pour Moi in 2017. Maar wat een onweerstaanbare rock & roll. Als Oasis nog bestaan had was dit het meest logische vervolg.

Stefan Stasse is een Staat apart. Beter, mooier, persoonlijker zal radio nooit meer worden. Zijn programma is een baken van originaliteit en beeldt van de eerste tot de laatste noot de essentie, urgentie en bestaansrecht van radio in 2 uur uit. Zal radio ooit dichterbij de luisteraar komen? Ik oefen me gek maar zonder de blauwdruk van Stefan ben ik nergens.

En die Televizier ringetjes zijn zowaar goed terecht gekomen. Lubach is een klasse apart. Een nederige buiging richting hem en zijn team, zij maken het verschil. En die snor, Gijp en Genee maken een programma waar ik een levenslange verslaving aan ontwikkeld heb. Ik schaam me een tikkie om het te zeggen maar vrees dat ik er niet één gemist heb sinds de oprichting. Ik ben dol op Wilfred zijn onafhankelijke geest en dat telt ook voor Gijp en Derksen. Eerlijker en oprechter krijg je tv niet. Ze zijn wie ze beweren te zijn en vergroten het hooguit een beetje. Onmisbaar in ons tv landschap. De prijs is volkomen terecht en dit programma moet eeuwig blijven leven!

En dat Birds Of Love; ook Nederlands en een wereldhit of zit ik er weer compleet naast Ramon?

1
lost in the middle - blackbird (ego tip)
2
across the room - odesza & leon bridges
3
holy mountain - noel gallagher's high flying birds/ca plane por moi - plastic bertrand
4
the spaniards - william patrick corgan
5
birds of love - monn
6
ware in de nacht - linde schone
7
watch me read you - odette
8
de staat van stasse
9
unknown (to you) - jacob banks
10
2 - h.e.r.
11
fasta - kah lo
12
misbehaving - labrinth
13
dangerous - the xx
13
sweet melodies - tim knol
13
wiesegaidanie - van echelpoel
13
money - the beaches
13
one night - isaac gracie
13
medication - nick murphy
13
ring ring...lubach en genee