Vrijdag de 13 (18-08-2017)

De PlatenBonanza toekomst mag dan wat ongewis zijn. Maar weet dat ik onbeschrijfelijk dankbaar ben voor al die schitterende woorden van jullie de afgelopen tijd.

Lien en ik hebben werkelijk alle berichten zitten lezen maar konden onmogelijk alles persoonlijk beantwoorden want het waren er werkelijk duizenden. Niet alleen gezellige duimpjes maar ook onwaarschijnlijk veel persoonlijke verhalen. We werden er nederig en stil van.

Kennelijk dus niet zomaar een programmaatje. Wij beleven het ook zo maar dat wil nog niet zeggen dat het aan de andere kant ook zo heftig ontvangen wordt.

Door al dat vrolijks in onbestemde dagen hebben Lien en ik besloten dat rechtsom of linksom dit programma moet blijven bestaan. Het is 2017, mogelijkheden zat. We houden je uiteraard op de hoogte.

En nu weer ruim baan voor een bak nieuwe muziek...

Die 'Hurtin' van Toulouse zal niet meteen bij iedereen binnen vallen als polonaise track bij feesten en partijen, maar de combinatie van elementen tussen doo wop, klassieke muziek, r&b, rock en singer songwriter maakt het nummer voor mij onweerstaanbaar. Van een ontoegankelijke schoonheid!

Er staat veel gedragen spul in het lijstje... ik ben niet zo moody als Jimi Charles doet vermoeden en er is ook genoeg te bewegen over. Sunshine van van River Matthews, Alice Mertons beste vakantiehit in jaren en een ouderwetse rammer van QOTSA.

Laat je inspireren, en fijn weekend met of zonder jubilaris Lowlands: congrats daar. Een fijn festival met meestal het ultieme summer of love gevoel. Die heerlijke naïviteit ontbreekt te vaak in het wereldbeeld van nu. Met of zonder regen. Wahjullie?

1
hurtin' - toulouse
2
shame - jimi charles moody
3
no roots - alice merton
4
up all night - war on drugs
4
strangest thing - war on drugs
4
pain - war on drugs
5
stay (before the pictures fade) - talisco
6
mr. 24/7 - ten bells
7
sunshine - river matthews
8
strange mind - bare jams
9
where i lead - paal flaata
10
make a hundred - my baby
11
save that shit - lil peep
11
2nd fiddle - leikeli47
12
midnight - jessie ware
13
the evil has landed - queens of the stone age
13
showboat - josh ritter
13
bird - time
13
trouble - sub focus & rudimental
13
drip - luke james