Vrijdag de 13 (24-03-2017)

Lekker weekje die Platenbonanza XXL. Over muziek wordt door ons bij de radio altijd heel moeilijk gedaan. De meeste zenders in Nederland durven werkelijk niet meer dan 350 titels op je los te laten want dan zou je wel eens erg in de war kunnen raken en er zal maar eens 1 tussen zitten waardoor je gaat zappen. Dan moet het ook nog precies in een format passen. Je denkt vast dat ik overdrijf maar er zijn collega's van me die op hun flikker krijgen als ze 1 plaat op hun lijstje omdraaien, laat staan dat ze er één mogen draaien die ze zelf leuk vinden. Zo nijpend is het echt. Zo is ons mooie vrije beroep een totale gevangenis gevangenis geworden.

Ik prijs me erg gelukkig dat ik op een zender zit waar de leiding heeft geroepen: Stenders draai maar wat je wil, We zullen er ongetwijfeld bij vlagen spijt van hebben maar Darwin zegene de greep. Doe het maar. Ik riep jullie hulp in bij de Platenbonanza en dat is me vanaf dag 1 bevallen.

Met het risico onder het nieuw populisme geschaard te worden ga ik toch maar zeggen dat we de radio zonder enige moeite aan jullie kunnen geven. Dat heeft de XXL week weer enorm bewezen. Het is avontuurlijk, gevarieerd, en barst van de liefde voor muziek en er komen titels langs die in geen 100 jaar op de radio zijn geweest. Dank, ik heb er erg van genoten. En jullie blijven de baas van het Gallië van de Nederlandse Radio, de Platenbonanza van 2 tot 4 op NPO bakkie 2.

Uiteraard blijf ik hinderlijk tussendoor ook mijn favoriete nieuwe muziek pluggen. Ik kan het niet laten. Die Alt-J zal niet iedereens kostje zijn maar ik heet even 3 minuten Rob Trip. Wat een 4-FA op muziek.

Claptone is de Claptonemaan van de week. George Kranz zijn Din Daa Daa was een van de weinige tracks die zowel in de alternatieve als de hard disco-scene veel te horen was in de 80's. Inmiddels uitgegroeid tot ware cult classic. Ge- en misbruikt in Pump Up The Volume van M.A.R.R.S, Turn Around van Flo Rida en in de xbox 360 commercial. Claptone trekt het hard 2017 in.

01
3WW - alt-j
02
the kids don't wanna come home - declan mckenna
03
feel it still - portugal. the man
04
silent witness - story arcs
05
something for your m.i.n.d. - superorganism
06
high on love - vintage future & mell
07
somebody better - black honey
08
friendship (is a small boat in a storm) - chicano batman
09
mary you wanna - MOOON
10
4 am in london - dj s.k.t. feat. iris gold
11
city lights - blanche
12
ladies man - jose james
13
hot pink california - gus
13
bubblegum - confidence man
13
the drums - claptone & george kranz
13
trommeltanz (din daa daa) - george kranz
13
elegy - leif vollebekk
13
tell me - chelladais
13
how can i compete - the magic gang
13
andromeda - gorillaz
13
we got the power - gorillaz