Vrijdag de 13 (10-03-2017)

Wat een waanzinnige hoeveelheid superlatieven zijn er deze week door jullie losgelaten op Cold Little Heart van Michael Kiwanuka. Elke draaibeurt komen er meer bewonderaars bij. Een kruising tussen Ennio Morricone en het beste werk van Pink Floyd vond ik een fraaie. Nu al de schaduw Nr. 1 uit de Top 2000 vond ik ook wel een creatieve. Het is met afstand in elk geval het fraaiste nummer in het hier en nu.

Die nieuwe Alt-J is ook wel weer een lekkere zweefteef. Doet zelfs in de verte beetje leentjebuur bij het gitaartje van The End van The Doors.

Daarover gesproken..The Butts Band. Geen gefingeerde naam maar ik geloof niet dat mijn bandje zo ooit geheten had ;). Het was in de seventies het volkomen mislukte project van Doors leden John Densmore en Robby Krieger nadat ze de deuren noodgedwongen achter zich dicht gesmeten hadden. Ik had er tot aan 4 weken geleden nog nooit van gehoord maar heb in een vlaag van verzamelwoede toch The Complete Recordings aangeschaft. Dat blijken 2 albums en een b-kantje te zijn. Ik vond het prima "doeternietoemaartochleukomtehebben" muziek.

Gemakzuchtig maar toch hardop zitten grinniken. Mark Rutte doet auditie bij Idols...Funny plak- en knipwerk.

En die Belgen hebben het dit jaar beter voor elkaar bij het Songfestival. City Lights van Blanche is geweldig. Yodel It! uit Roemeniƫ heb ik er achter gezet, want ik stierf toen ik het deze week hoorde bij de Staaf (intimi voor Gijs Staverman). Aan te raden op depressieve dagen en met die jurk is heulemaal niks mis...

01
cold little heart - michael kiwanuka
02
all night - chance the rapper
03
3WW - alt-J
04
the kids don't wanna come home - declan mckenna
05
same old blues - phantogram
06
glitter & gloss - skott
07
once was a man - money & the man
08
the complete recordings (album) - the butts band
09
way it goes - hippo campus
10
slide - calvin harris ft. frank ocean & migos
11
hot pink california - GUS
12
city lights - blanche/ Yodel it! - ilinca & alex florea
13
green light - lorde
13
witlof - fresku & mocromaniac
13
talking to you - izzy bizu
13
Mark Rutte doet auditie bij idols
13
me and your mama - childish gambino
13
where u iz - fatboy slim